Bahan- Bahan
-bawang kecik 3 ulas-cili padi 20 biji(ikut korg.. hihi lagi pdas lg kaw)
-santan (sebijik kelape)
-ketam 5ekor(mahal sgt wktu eb bli rm19.50/ kg)
-daun kunyit 2 helai
-serai 2 batang
-serbuk kunyit (agak2la nak kuning cm mner ok)
-asam keping 3 keping
-garam&aji secukup rase ( if kawan2 x mkn aji.. ganti ngan gula sikit yer)
Cara- cara Memasak
-tumbuk bawang ngan cili api-masukkan santan dalam priuk dan campurkan bwang n lada tadi
-masukkan serbuk kunyit, kacau untuk elakkan kuah jadi berketul2..
-bila kuah dah menggelegak, masukkan ketam.
-letak serai,asam keping garam n aji secukup rase.
-akhir sekali masukkan daun kunyit yg dah diracik halus..
-jeng jeng jeng.. dah siap( mase masak mesti dengn seikhlas hati.. pergh mesti terangkat rase die mcm ni)
No comments:
Post a Comment